دکتر علیرضا قیامتی زاده یکم شهریورماه هزار و سیصد و پنجاه و یک در شهرستان تربت جام است. وی تحصیلات آموزشی و دانشگاهی خویش را تا دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی در شهرهای تربت جام و مشهد ادامه داد و هماکنون استاد دانشگاه فرهنگیان مشهد است.
قیامتی تاکنون آثار مختلفی در گستره ادب فارسی منتشر نموده است. از جمله آثار وی میتوان به «آرمانشهر در شعر معاصر»، «خرگرد در گذرگاه جاده ابریشم»، «مجموعه مقالات عبدالرحمان جامی» در سه جلد، «مقالات هاتفی خرگردی»، «قاسم انوار»، «شیخ جام ژندهپیل»، «نخستین شاعر عارف فارسی»، «همه ساله اردیبهشت هژیر»، «عرفان ایرانی پیامآور مهر و راستی»، «شاهنامه گنجینه دادگری و نیکویی»، «سخن گفتن پهلوانی» و «تاثیر شاهنامه بر حماسههای ملی دیگر»، اشاره کرد.
افزون بر این دو اثر «شاهنامه و ایلیاد» و «شاهنامه جان ایران» را در آستانه انتشار دارد. همچنین دهها مقاله علمی از وی در نشریات داخلی و خارجی از جمله نشریات علمی کشورهای پاکستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، برزیل، هندوستان، ازبکستان ،افغانستان، قزاقستان و… منتشر شده و در ۳۵ همایش بینالمللی و ۷۱ همایش ملی به ارائه مقاله و ایراد سخنرانی پرداخته است. وی تاکنون دبیر علمی هشت همایش بینالمللی از جمله: عرفان و تصوف در آسیای مرکزی، شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم، هزاره شیخ جام، از ارگ هرات تا ارگ تبریز، خاتم الشعرای شعر فارسی و… را عهدهدار بوده است.
تدریس و عضویت در هیئت مدیره بنیاد فردوسی توس، موسسه فرهنگی هنری خردسرای فردوسی، کانون علمی فردوسی و شاهنامه، همچنین همکاری پژوهشی با موسسات بینالمللی چون بنیاد مطالعات آسیای مرکزی (ایکاس)، مرکز مطالعات جاده ابریشم یونسکو، موسسه فرهنگی اکو از دیگر فعالیتهای پژوهشی وی میباشد.
برخی آثار منتشر شده
نیایشهای یزدانی و منظومههای پهلوانی. پاژ، زمستان ۱۳۹۹
کارکرد اجتماعی کرامات عرفا بر اساس کتاب مقامات ژندهپیل. به همراه علیرضا عبادی، تحقیقات تاریخ اجتماعی، پاییز و زمستان ۱۳۹۹
مرگ در اندیشه ادب حماسی. پاژ، بهار ۱۳۹۸
بررسی ناامیدی در شعر اخوان ثالت. پاژ، زمستان ۱۳۹۶
مشایخ عرفانی در فرارودان. تاریخ روابط خارجی، بهار ۱۳۹۵